sverigesradio.se: Vattenläcka i Dorotea stänger skolan

Hela Dorotea tätort samt Risnäset och Lajksjö har blivit utan vatten under natten. Felsökning pågår. Under natten har en vattenläcka uppstått i Dorotea … Där kan den som behöver hämta vatten fram tills dess att annat meddelas. Ta med eget kärl. Den här vattenläckan gör också att Strandenskolan …

www.corren.se: Vattenläcka stänger skola och fritids

Även verksamheter i området drabbas och under måndagen håller en skola och två fritids stängt på grund av brist på vatten . Vi håller just nu på att säkra vatten till vård och omsorg, säger Nicke Grahn miljö- och byggchef Dorotea kommun till SVT. Vattentankar finns enligt kommunen utställda på flera …

www.svt.se: Vattenläckan i Dorotea har hittats

… kommun har, liksom de flesta av Sveriges kommuner, ett gammalt vattenledningsnät. Om det är orsaken till läckan kan inte Bengt Svensson svara på. – Det får vi återkomma till, säger Svensson. Vattentankar är utplacerade i Dorotea och de fylls på kontinuerligt, så ingen ska behöva bli utan vatten .

Annonser