www.dn.se: Många på Lidingö utan vatten i natt

Många hushåll på Lidingö blev utan vatten på fredagskvällen på grund av en läcka i en huvudvattenledning. – Alla ska ha vatten nu, men vi har gått ut med en rekommendation till de som drabbades att koka vattnet , för det kan var otjänligt, säger kommunens pressansvarige Ulf Petersson på …

www.eposten.se: Däck sönderskuret på polisbil

Stora delar av Lidingö utanför Stockholm var utan vatten under kvällen efter en stor vattenläcka, skriver Expressen. Gårdsplanen på en förskola är täckt av vatten , enligt tidningen. Vattnet försvann vid 21-tiden. Läckan kommer från en huvudvattenledning, enligt Lidingö Stad. Strax efter klockan 01 skrev …

www.expressen.se: Stora delar av Lidingö utan vatten

Det är för tidigt att ge en prognos över hur lång tid det kommer ta innan vattenförsörjningen är säkrad. Om det skulle dra ut på tiden så håller vi på att förbereda tappställen. Vi säkerställer även så att våra omsorgsboenden och särskilt kritiska verksamheter har tillgång till vatten , säger Ulf Petersson, …

www.expressen.se: Lidingöbor måste koka sitt vatten

Ofta beror det på att rost lossnar och följer med från ledningsnätet, eller att det har kommit in små mikrobubblor av luft i vattnet som gör att det ser ”vitt” ut, skriver Lidingö stad i ett meddelande till drabbade invånare. Vattenprover har tagits och tills vidare rekommenderar Lidingö stad att alla hushåll på ön …

mitti.se: Rusning efter flaskvatten efter läckan

Många är litet bekväma och vill hellre köpa vatten än att stå och koka, säger Leo Östergren, dryckesansvarig på Ica Kvantum i Larsberg. Där tog flaskvattnet helt slut i fredags efter vattenläckan på Lidingös huvudvattenledning som först ledde till att vattnet stängdes av och sedan måste kokas.

mitti.se: Nu provtas vattnet efter läckan

Tills dess gäller rekommendationen att koka vatten för dryck, matlagning och tandborstning som en försiktighetsåtgärd. Kokningsrekommendationen hanteras dock olika. Till exempel har, enligt uppgift, kaffeautomaterna i stadshuset tillfälligt stängts av eftersom de inte värmer vattnet tillräckligt mycket.

www.mynewsdesk.com: Alla bör koka sitt vatten

Efter läckaget på en huvudvattenledning på södra Lidingö rekommenderar nu Lidingö stad att alla hushåll på Lidingö ska koka det vatten som används att dricka, i matlagning eller tandborstning. Det var vid 21.30-tiden på fredagen som en huvudvattenledning brast och många hushåll på södra Lidingö …

www.mynewsdesk.com: Vattenläckan på Lidingö: Vattnet är rent – kokningsrekommendationen hävs

Sedan den 6 januari har Lidingö stad uppmanat alla invånare att koka vatten som ska användas till matlagning, dryck och tandborstning. Under veckan har Lidingö stad genomfört ett stort antal vattenanalyser. Vattenanalyserna är nu klara. De visar att vattnet är helt rent och att det inte finns några …

Annonser