www.falkopingstidning.se: Vattenproblem i Slutarp, Kinnarp och Åsarp

Det finns egentligen inget som säger att vattnet skulle vara otjänligt, men risken finns att det kan ha kommit in bakterier i systemet innan läckan upptäcktes, så från kommunens sida är det självklart att ta till säkerhetsåtgärden att uppmana folk att koka sitt vatten innan man dricker det eller använder det i …

www.falkopingstidning.se: Vattenledningen lagad

Även om läckan på matarledningen till Slutarp, Kinnarp och Åsarp är lagad gäller rekommendationen att koka dricksvatten och vatten för matlagning. — Vi vet inte om bäckvatten kommit in i ledningen, och vill vara försiktiga, inte minst med tanken på att det finns ett par äldreboenden som får vatten via …

www.falkopingstidning.se: Fortsätt koka dricksvatten

På måndagsmorgonen upptäcktes en läcka på ledningen som levererar vatten till samhällena Slutarp, Kinnarp och Åsarp. Skadan kunde snabbt lokaliseras till den plats där ledningen går under bäcken precis norr om Slutarp. Vid femtiden på måndagseftermiddagen var ledningen reparerad.

www.falkopingstidning.se: Vattnet i Slutarp, Kinnarp, Åsarp drickbart

Rekommendationen att koka dricks- och matlagningsvatten gavs i måndags efter en läcka på ledningen som förser ungefär 600 hushåll i Slutarp, Kinnarp och Åsarp med vatten . Läckan strax norr om Slutarp var reparerad vid femtiden på måndagseftermiddagen, men för säkerhets skull …

sverigesradio.se: Vattenläcka i Kinnarp, Slutarp, Åsarp – koka vattnet

Falköpings kommun uppmanar de boende att koka vatten som ska drickas eller lagas mat med. Borsta tänderna kan man göra utan att koka vattnet , enligt kommunen. Det är en vattenläcka som gör att vattnet kan vara orent. Läckan är hittad och lagningen har börjat. Senast i övermorgon kommer den att …

Annonser