norran.se: Reservdel till vattenverket försenad – uppmaning om fortsatt sparsamhet med vattnet

Uppmaningen igår kväll om att boende inte ska slösa med vatten har inte gett en märkbar effekt. Den kvarstod över natten – och gäller fortfarande på tisdagen. Reservdelen väntades vara framme i Skellefteå på förmiddagen idag, men på eftermiddagen meddelade kommunen att leveransen har …

norran.se: Tusentals Skelleftebor uppmanas vara sparsamma med vattnet

De som får sitt vatten från Abborverket är de som bor i stadskärnan norr om Skellefteå älv öster om Högströmsgatan, Sjungande Dalen, Norrböle, Morön, Morö Backe, Hedensbyn, Södra Sunnanå, Sörböle, Anderstorp och österut söder om älven till och med Nyhamn, norra Bergsbyn, Klemensnäs, …

www.svt.se: Boende i Skellefteå uppmanas vara sparsamma med vattnet

Kommunen vill inte att invånarna bunkrar vatten men uppmanar dem att vara sparsamma eftersom kapaciteten körs på halvfart på vattenverket. Kommunen vill att boende ska duscha snabbt, undvika att köra tvättmaskin, bada badkar och tvätta bilen en annan dag. Det är i nuläget bara är privata hushåll …

www.svt.se: Flera vattenläckor – boende utan vatten

Vattenläckan i Flurkmark uppstod under morgonen. Fastigheter som beörs är Flurkmark 143 och österut mot Stenbäck och Nyhem. Vattentank placeras ut på Flurkmarksgården. Vid vattenläckan i Skellefteå berörs boende på Bondegatan 11-19,14-28 och Strågatan 21-33,16-24, som blir utan vatten .

Annonser