www.nsd.se: Vattenläckan: ”Vi behöver vatten nu”

Fortfarande inget vatten i stora delarna av centrala Malmberget. Något reservvatten har inte heller förts ut. NSD har varit i kontakt med boende i det drabbade området. – Klockan tio får jag veta av grannarna att de inte kunnat få vatten . Själv hade jag inte försökt få, men när jag då testar har inte jag heller …

www.nsd.se: Vattenläckan: Två områden helt utan vatten

Kranar frös och vattentankarna fick inte ur sig något vatten . NSD har varit i kontakt med Robin Waara, avdelningschef för service- och teknikförvaltningen. Uppmaningen om fortsatt sparsamhet med vatten gäller för invånare i området kring Gällivare/Malmberget. – Det enda område som är helt utan …

sverigesradio.se: Vattenläcka ställer fortfarande till det i Gällivare

En vattenläcka ställer fortfarande till problem för delar av Gällivare, men just nu är det bara i Repisvaaraområdet som hushållen är utan vatten . Vattenproblemen började natten mot fredagen och bland annat hushåll i Koskullskulle och Malmberget blev utan vatten . För hushåll som ännu saknar vatten är …

www.nsd.se: Senaste nytt om vattenläckan – trycket minskar

I nuläget rekommenderas boende i Koskullskulle att tappa upp vatten , då distributionen till området åter minskar. En tank med färskvatten förbereds och kommer att finnas på plats vid kiosken i Koskullskulle från kl 17.30 idag lördag 10/3. Hushåll i Malmberget är åter påverkade och har reducerat tryck i …

www.nsd.se: Enorma läckan fortfarande inte hittad

Det finns minst en läcka i industriområdet kring Gällivare energi men vi har lyckats styra om den så att de flesta fått behålla vatten , säger Robin Waara, avdelningschef på service- och teknikförvaltningen. Boende i Malmberget, Gällivare och Koskullskulle har nu vatten i sina kranar. Robin Waara berättar …

sverigesradio.se: Gällivare kommun får kritik efter vattenläcka

Det har varit en tuff helg för de invånare i Gällivare som tvingats vara utan vatten . I Gällivare var många under måndagen fortfarande utan vatten , efter den vattenläcka som upptäcktes i fredags. Börje Blomkvist bor i Repisvaara vid Dundret i Gällivare och är en av de som varit utan vatten över helgen.

www.nsd.se: Läckor hittade– vattnet åter

Efter flera dygn utan vatten kan de boende i Repisvaara i Gällivare kommun åter spola i kranarna och vattnet porlar. Efter ett arbete med att lokalisera läckorna kunde man under måndagseftermiddagen informera att två läckor har lokaliserats, skrev Gällivare kommun på sin hemsida strax efter klockan …

Annonser